John van der Hulst

Stem VVD Noordwijk, stem nr. 8!

Over mij


In het kort: 

- Ik ben 34 jaar en getrouwd met Dorien, ik woon al mijn hele leven in Noordwijk.


- Ik ben militair bij de Koninklijke Marine en momenteel voorzitter van de Centrale medezeggenschapscommissie (MC) Defensie en de MC van de Koninklijke Marine. Naast leidinggevende ervaring heb ik inmiddels veel bestuurskundige ervaring opgedaan. Bovendien kom ik dagelijks op voor de mannen en vrouwen op de werkvloer.


- Ik heb de HBO-opleiding Integrale veiligheidskunde afgerond. 


- ik ben sinds 2004 actief voor de VVD in Noordwijk. Ik hoop dat dit jaar naar een hoger niveau te tillen door zitting te nemen in de gemeenteraad. 


- ik ben kookvrijwilliger bij de Willem van den Berghstichting en ik zet me vrijwillig in voor de militaire vakbond ACOM


- ik denk dat ik met mijn bestuurlijke en politieke ervaring een waardevolle aanvulling kan zijn in de gemeenteraad. Ik wil graag opkomen voor u, de inwoner van de nieuwe gemeente Noordwijk.


Daarom hoop ik op 21 november op uw voorkeursstem! stem op John van der Hulst, nr. 8 lijst 4.
 
Uitgebreider over mij:


THUIS

Ik ben 34 jaar en ben getrouwd met Dorien.

Mijn ouders zijn geboren Noordwijkers (Pa is van de Marjoleinstraat en Ma van de voorstraat 131 naast het Kikkertje, tegenwoordig het mooie restaurant Onder de Linden)  

Na een uitstapje in Zoetermeer (ivm werk Pa) waar ik mijn eerste half jaar heb gewoond heb ik vervolgens gewoond op de Voorstraat, de Kokkel (Vinkeveld), de Lijnbaanweg , de Kerkstraat en weer op de Lijnbaanweg.

Marjolein is mijn grotere zus en woont ook in Noordwijk.   


SCHOOL en WERK

Ik heb mijn lagere school gevolgd op de Bronckhorstschool. De middelbare school vond de eerste twee jaar plaats op de Willibrord en vervolgens op het Leeuwenhorst College. Op mijn 18e ben ik fulltime gaan werken in het gevangeniswezen. Mijn baantje naast school was eerst krantenloper en vervolgens enkele jaren bij Boks Slagerijen. Bollenpellen in Noordwijkerhout en bloemenkoppen en -snijden 'op het land van ome Arie' naast het huidige zwembad heb ik ook gedaan.

Naast mijn werk bij de gevangenis van Scheveningen als bewaarder/ beveiliger ben ik op mijn 21e deeltijd gaan studeren op de Haagse Hoge school. Op mijn 25e heb ik de HBO studie Integrale Veiligheidskunde afgerond. Dit is een afgeleide van bestuurskunde gericht op veiligheid in het publieke domein. Op mijn 23e werd ik hoofd bedrijfshulpverlening van de gevangenis van Zoetermeer.  

Na het behalen van mijn studie op mijn 25e was dit ook het moment dat ik stopte bij de gevangenis en begin van een nieuwe studie. Ik werd adelborst op het Koninklijk Instituut voor de Marine waar ik de opleiding tot zeeofficier heb gevolgd. Vervolgens heb ik, inclusief stage, van 2011 tot 2017 gevaren bij de Mijnendienst als officier van de wacht, mijnenjachtsofficier en plaatsvervangend commandant.  


Op dit moment ben ik voorzitter van de medezeggenschap (de ondernemingsraad) van de Koninklijke Marine en voorzitter van de centrale medezeggenschapscommissie van heel Defensie. Met de overige leden zet ik me in voor Veiligheid, Welzijn en Bedrijfsvoering. Ik kom op voor de belangen van de mannen en vrouwen op de werkvloer.  

Momenteel houd ik me dus bezig met bestuurlijke zaken. Dit heb ik eerder gedaan. Sinds 2003 ben ik achtereenvolgens actief geweest in de ondernemingsraad van de gevangenis, de Senaat van het Korps Adelborsten (belangen als jong militair en als student) en vanaf 2013 in de medezeggenschap bij Defensie.   


POLITIEK

Sinds 2004 ben ik lid van de VVD. In 2006 heb ik zeer actief meegedaan met de campagne. Aansluitend maakte ik onderdeel uit van de steunfractie van 2006-2009 waarbij ik van 2007-2009 deel uitmaakte van de commissie Bestuur, Middelen en Beheer. Onder meer lanceerde ik toen al het idee om gemeentelijke BOA’s in te zetten in het publieke domein, waaronder uitbreiding van taken voor parkeerwachters (die waren er immers toch al).

In 2010 en 2014 heb ik meegeholpen met de campagnes en ook heb ik in een commissie gezeten die nadacht over de strategische toekomst van de VVD in Noordwijk.

Ik maak deel uit van het (landelijke VVD) netwerk Internationaal waar de commissie Defensie onder valt. Deze commissie adviseert gevraagd en ongevraagd onze Kamerleden en bestuurders.


VERDERE INTERESSES

In mijne vrije tijd ben ik van 2012 t/m 2018 actief geweest als vrijwilliger bij de Willem van de Bergh. Hier was ik kookvrijwilliger. Ik ben nog wel als vrijwilliger verbonden, maar momenteel is dat incidenteel in plaats van structureel.

Gelieerd aan mijn werk, maar in eigen tijd help ik de militaire vakbond de ACOM.  

In Noordwijk steun ik financieel de KNRM en kinderboerderij ’t Herdertje. Dat laatste is een schoolvoorbeeld hoe een particulier initiatief bijdraagt aan de leefomgeving.  

Ik ben dol op bordspelletjes en doe dit nog steeds zeer regelmatig met vrienden. Ik vind het leuk om uitgebreid te koken voor vrienden en familie en verder doe ik regelmatig aan hardlopen.   


VOORKEURSSTEMMEN

Met mijn ervaring en vooral oog voor de mensen denk ik een goede bijdrage te kunnen leveren aan het nieuwe Noordwijk.  

Om dit te bereiken heb ik uw hulp en uw voorkeursstem nodig.  

Stem daarom op nr 8 van de VVD,  


John van der Hulst


2 recente interviews met mij: 

In het magazine van de Koninklijke Marine, de alle Hens:

https://magazines.defensie.nl/ allehens/2017/10/10_ medezeggenschap-geen-%E2%80% 98wij%E2%80%99-tegen-%E2%80% 98zij%E2%80%99

In het ACOM Journaal:

https://www.deacom.nl/home/ acom-journaal/1663-john-van- der-hulst-ambassadeur- medezeggenschap-bij-defensie- 15-01-18.html


Mijn Curriculum Vitae (opleiding, ervaringen incl VVD activiteiten)